Név: Potomi
Kor :15
Nem: Férfi
Kaszt: Shinigami
Kinézet :Fekete Shinigami ruha. Barna rövid haj. Vékony testalkatú. Oldalán fekete színű hüvely amely a zanpakutoját rejti.
Felszerelés: Egy darab Zanpakuto melynek normál katana alakja van. Neve Curokushi (Curokushi=Egy fekete sárkány neve)
Shikai: Az egy katanából előjön a fekete sárkány és a kard pengéje fekete lesz , ha a sárkány elkap valamit akkor az fekete jégé kezd fagyni a találat helyén a lélek energiát elnyeli.
Előhívása Hisshino,Curokushi(Örjöngj,Curokushi)
Technikák
1. 4-5 perccel a Shikai bevetése után felveszi valódi alakját és gazdája kezére csavarodik,a fekete kardból lilás-fekete láng tőr elő.
2. Ha az első képesség be kapcsol akkor a második is létre jön kb2-3 perccel utána , minden sérülés begyógyul de csak amit a technika előtt keletkezett.
- Curokushi ken
A Curokushi ken egy olyan technika amely csak a egy hirtelen vágásnak látszik valójában a reiatsuval meg nyújtott kard vágja fel az embert általában sárkány alakban.
-Blood rose/Vér rózsa
A technika egy támadás után vethetőbe mely az ellenfelet megsebesítette egy picit.
A kardot a kezembe meg pörgetve kör alakban magam mellett vér tüskék jelennek meg amik átdöfik az ellenfelett.
Előtörténet
2 évesen történt velem hogy a meghaltam .Talán tél volt .Autó baleset vagy talán .... vonat . Nem tudom de az biztos hogy akkor találkoztam először shinigamival.
-...És mi legyen a kis kölyökkel -kérdezte az egyik Hollow a másiktól
-Együk meg...-mondta a másik.
Ekkor jelent meg a shinigami első támadását nem láttam , de a másodikat tisztán ki vetem a fejére célzott majd miután a két hollow meghalt odament hozzám.
-Jól vagy ... kis kölyök
Nem válaszoltam.A Shinigami átküldött.
A lelkek világában itt találkoztam új barátokkal egy kis családba.Azonban Zanpakutuom már megvolt.
Először 12 éves koromban jelent meg a sárkány előttem.
-Te ki vagy és én hol vagyok.-kérdeztem tőle .
-A nevem Curokushi és én vagyok a te Zanpakutuod.-mondta , először nem hittem neki.
-Ha nem hiszel nekem ... talán harcközben .-És rám támadt .Próbáltam védekezni ,de akkoriban
még hasonló sebességet se láttam.Mintha előre látta volna mit lépek.Ekkor be mutatta a Shikait.
Nem tudtam mit lépni.
-Cu..Curokushi ... hiszek... nek..ked.-mikor ezt kimondtam leállt.
-Tudom, most már képes vagy a shikaira ,de ha nem leszel Shinigami ne is álmodj arról ,hogy
segítek vagy hogy a vezényszóra előjövök.
-Értem .-ezek után felkeltem , beiratkoztam a shinigami képzésre és felvetek .
A reiatsu és sebesség alapu gyakorlatok jól mentek. Kardforgatás is ,csak a puszta kezes harcom volt szörnyű.
A vizsga felkészülés napja szép volt még 1 hét volt hátra , de a tanárok elküldtek minket
próba vizsgára.Kis vagy gyakorló hollowokat kellet likvidálnunk. Elég jól ment .
Eljött a vizsga napja .A 13 vizsga számot kaptam.
-Kedves végzősök aki nem képes végezni az itteni hollowokal azok megbuktak akik 30-40 hollowot kapnak el az csak
tiszt szint alatt lesz.Aki viszont 100-130 hollowot likvidál az tiszt ként kezdheti munkáját.
-Mit gondolsz Curokushi... könnyű ?-kérdeztem ,de valami zavarta nem válaszolt.
Beléptünk a vizsga területre.Kb 700-800 ezer hollow vett körül és elkezdtük.
-Te menyinél jársz 13 számú jelölt ?-kérdezte a 821 számú tanuló.
-87-nél és te ?!-kérdeztem , de közbe észrevettem hogy valaki közeledik.
-Én...-valami ketté vágta ekkor észrevettem hogy a hollowok egyesülnek...és akkor feltűnt.
-Menos Grande ... fussatok-üvöltötte valaki.
Ekkor feltűnt Curokushi.
-Használd a shikai-t.-ezt mondta .
-Hisshino,Curokushi!-és ekkor a shikai előjött először.
Majd a Menos és a fekete sárkány mely felfalta. A vizsgán átmentem és jelent kezdtem a 10. osztaghoz.[i].